Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Aluat:
Oul se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Se adauga margarina moale si se continua mixarea,apoi se incorporeaza si smantana.Praful de copt se stinge in o lingurita otet si se pune peste amesteca.Se lasa mixerul deoparte si se ia o lingura;incorporam treptat faina si framantam un aluat neted.Se linveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste crema.
Crema de branza:
Branza se amesteca cu zaharul,galbenusurile,faina si grisul.Se obtine o crema mai mult sau mai putin lichida.
O tava(30x20) se unge cu ulei si se aseaza hartia de copt.Aluatul se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi de marimea tavei.In tava se aseaza prima foaie,crema si ultima foaie.Tava se lasa la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la foc mediu-mic!partea de sus trebuie sa fie aurie.Tava se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Cand este complet racita se porportioneaza prajitura si se pudreaza cu zahar.
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult