Prajitura cu crema de branza

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 5837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 150 g margarina
  • 2 linguri smantana
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~500 g faina
  •  Crema de branza:
  • 500 g pranza proaspata
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri gris
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza:

Aluat:

Oul se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Se adauga margarina moale si se continua mixarea,apoi se incorporeaza si smantana.Praful de copt se stinge in o lingurita otet si se pune peste amesteca.Se lasa mixerul deoparte si se ia o lingura;incorporam treptat faina si framantam un aluat neted.Se linveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste crema.

Crema de branza:

Branza se amesteca cu zaharul,galbenusurile,faina si grisul.Se obtine o crema mai mult sau mai putin lichida.

O tava(30x20) se unge cu ulei si se aseaza hartia de copt.Aluatul se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi de marimea tavei.In tava se aseaza prima foaie,crema si ultima foaie.Tava se lasa la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la foc  mediu-mic!partea de sus trebuie sa fie aurie.Tava se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Cand este complet racita se porportioneaza prajitura si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Palmier cu scortisoara"